Egyházaskozár Község Önkormányzata
napja van
  • Lorem ipsum
    Nam tristique arcu nibh, vel mollis libero
  • Phasellus vulputate, nibh eget
    Praesent eget neque vitae lacus accumsan lobortis in vel nulla

Sajtóközlemény

 

MEGÚJULT EGYHÁZASKOZÁR BELTERÜLETI CSAPADÉKVÍZ ELVEZETŐ RENDSZERE

2023.03.22

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával, a TOP-2.1.3-16 Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések című felhívás keretében Egyházaskozári Község Önkormányzat az „Egyházaskozár község belterületi csapadékvíz elvezető rendszer felújítása” című projekt megvalósítására 26 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert.

 

A megvalósult

A 26 millió forint európai uniós támogatás segítségével 187 méter csapadékvíz csatorna újult meg. A fejlesztés kapcsán a belterületről a zárt csapadékvíz elvezető rendszerből érkező csapadék víz elvezetés befogadóig történő felújítása, ezen belül is a befogadó Kozár-patakba való becsatlakozásnál a meglévő burkolt árokszakasz jókarbahelyezése valósult meg.

A fejlesztés során, a mederelemek lefedésével (vízáteresztő képességének csökkentése nélkül) volt biztosítható a meglévő ingatlan közútcsatlakozása is.

A projekt megvalósulása az élet- és vagyonbiztonságot, és elsősorban az épített környezet védelmét szolgálja. A megvalósult műszaki megoldások biztonságosan elvezetik a településre hulló és összegyülekező csapadékvizeket.

A tervezett beavatkozással Egyházaskozár Község Önkormányzat, a belterületén a csapadékvíz hálózat fejlesztésével a vízkár veszélyeztetettség csökkentését tűzte ki célul. Emellett, lakossági szemléletformálási akció lebonyolításával, a környezettudatos és fenntartható csapadékvíz gazdálkodás köztudatba való átültetése történt meg.

A projekt a Baranya Megyei Önkormányzati Hivatallal, mint konzorciumi partnerrel közösen a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

 

NYILATKOZAT_3.4.1.2 pont

NYILATKOZAT bevétel

NYILATKOZAT

 

 

 

 

Magyar falu program Széchenyi
  Események